Μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το νερό του δικτύου σε πολλές περιοχές μπορεί να είναι επιβλαβές. Για την πτωχή ποιότητα του πόσιμου νερού, ορισμένοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ευρέως εφαρμοζόμενες μέθοδοι επεξεργασίας (όπως η χλωρίωση) συνιστούν επιπρόσθετους ενοχοποιητικούς παράγοντες. Η χλωρίωση αποσκοπεί στην πρόληψη της μετάδοσης λοιμογόνων παραγόντων μέσω του δικτύου ύδρευσης. Ωστόσο, δεν έχουν πλήρως εξαλειφθεί οι περιπτώσεις μικροβιακής μόλυνσης. Λόγω της σημασίας του νερού για την υγεία αναπτύχθηκαν διάφορα συστήματα, τα οποία αποσκοπούν στη βελτίωση της ποιότητας του πόσιμου νερού, καθώς αποτελεί τη δεύτερη σημαντικότερη ουσία για τη διατήρηση της ζωής μετά το οξυγόνο.
Μερικοί από τους βασικότερους παθογόνους μικροοργανισμούς που έχουν καταγραφεί είναι:
Βαρέα μέταλλα, όπως ο μόλυβδος, ο υδράργυρος, ο χαλκός, το κάδμιο και το αλουμίνιο που θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνα για τον ανθρώπινο οργανισμό και εισέρχονται στο πόσιμο νερό από τις φθαρμένες σωληνώσεις.
Συστατικά βιομηχανικών αποβλήτων και παράγοντες οικιακών καθαριστικών ή προϊόντων προσωπικής υγιεινής.
Φυτοφάρμακα και λιπάσματα, ειδικά στις αγροτικές περιοχές από ουσίες που χρησιμοποιούνται στη γεωργία.
Ραδιενεργρά συστατικά του υπεδάφους που εκπέμπουν ακτινοβολία αυξάνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης νεοπλασματικών νοσημάτων εξαιτίας της μακρόχρονης κατανάλωσης νερού.
Το φιλτράρισμα του νερού, μπορεί να πραγματοποιηθεί πριν από τη φάση της τελικής χρήσης τοποθετώντας μία συσκευή στη βρύση της κουζίνας με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της καθαρότητας του νερού. Τα φίλτρα ενεργού άνθρακα περιλαμβάνουν σωματίδια, τα οποία έχουν υποστεί επεξεργασία ώστε να αυξηθεί η επιφάνεια και να ενισχυθεί η ικανότητά τους να απορροφούν τους ρύπους του νερού. Η διαδικασία φιλτραρίσματος του νερού πραγματοποιεί δέσμευση των ρυπαντών που λόγω μεγέθους δεν διέρχονται από τους πόρους του υλικού απορροφώντας ποικίλους παράγοντες στην επιφάνεια των σωματιδίων του άνθρακα. Η ποσότητα του ενεργού άνθρακα ο οποίος συντίθεται από μικροσκοπικά συσσωματώματα ατόμων άνθρακα και περιέχεται στο φίλτρο, σχετίζεται με την ποσότητα και τον τύπο των μολυσματικών παραγόντων που θα πρέπει να απομακρυνθούν από το νερό. Η ενεργοποίηση του άνθρακα οδηγεί στον σχηματισμό των πόρων που προσδίδουν στο υλικό τις δραστικές και απορροφητικές του ιδιότητες, βελτιώνοντας τη γεύση και την οσμή του νερού και δεσμεύουν σωματίδια, χλώριο και ορισμένες οργανικές ενώσεις.
Οι συσκευές φίλτρου νερού, αποτελούν ένα μέτρο διασφάλισης της ποιότητας του νερού για αυτό το λόγω και η τοποθέτηση τους συνιστά σκόπιμη ενέργεια για την προστασία της υγείας της οικογένειάς σας. Επιπροσθέτως, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι συσκευές φίλτρανσης νερού απαιτούν τακτική συντήρηση ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν αποτελεσματικά. Η πιστή τήρηση των οδηγιών του κατασκευαστή κατά την εγκατάσταση, τη λειτουργία και τη συντήρηση των συσκευών έχει την ίδια σημασία με την αρχική απόφαση για την τοποθέτησή τους. Με την πάροδο του χρόνου μειώνεται η αποτελεσματικότητα των φίλτρων, λόγω των μολυσματικών παραγόντων που αποφράσσουν τους πόρους, καθιστώντας απαραίτητη την αλλαγή των φίλτρων κάθε 12 μήνες. Αλλαγές στη γεύση, στο χρώμα και στη ροή του νερού αποτελούν ένδειξη ότι είναι απαραίτητη η αντικατάστασή τους.
Επιλέξτε σήμερα τη συσκευή που ταιριάζει στις ανάγκες σας και απολαύστε πεντακάθαρο και εύγευστο νερό. Εμπιστευτείτε την μακροχρόνια εμπειρία της εταιρείας ΘΕΡΜΟΓΡΑΜΜΗ καθώς και τα πιστοποιημένα προϊόντα της και επιλέξτε το σωστό φίλτρο που ταιριάζει στο δικό σας εξατομικευμένο χώρο. Μία τέτοια συσκευή αποτελεί ουσιαστικά ένα προϊόν που αφορά την υγεία και μία λανθασμένη επιλογή είναι δυνατό να προκαλέσει βλάβη αντί να προφυλάξει τον οργανισμό. Σκεφτείτε έξυπνα και επιλέξτε γρήγορα το δικό σας φίλτρο νερού.